Eksperimentelt emne med udgangspunkt i heftet Bæredygtig udvikling – det økologiske fodspor
14-bi - Læreroplysning
Økologisk fodspor af karse-kost
- Karse skal vandes rigeligt fra starten. Der bør netop være et tydeligt vandspejl omkring de nysåede karsefrø.
- 100 g karse indeholder 2,8 g protein,0,5 g fedt, 2,8 g kulhydrat og 120,3 kJ, hvilket eleverne kan finde i et kostberegningsprogram.
- Lad eleverne selv overveje, hvor høje karseplanterne bør være før aflæsning. De bliver typisk ca. 3 cm høje efter ca. 5 døgn indendørs. Afhængig af temperaturen udendørs skal der nok gå ca. 14 dage fra såning til aflæsning af resultatet. Så-tætheden spiller en stor rolle for "udbyttet".
- Lad elever overveje antallet af ens potter og antallet af kontrolpotter – afhængigt af deres forsøgsdesign.
- Lad eleverne selv overveje afhængige og uafhængige variable og notere alt om disse.
- Elever kan ønske vat, vægt, saks, måleglas.
|