Fed musik

Dennis kan lide disko. Lige siden han gik i ottende klasse, har han været ude mindst én gang om ugen, ofte flere, for at høre fed musik til ud på de små morgentimer. Derhjemme går han for det meste rundt med sin walkman, som han konsekvent skruer op på fuldt drøn. Det kan bare ikke blive højt nok....

Sådan kunne man tænke sig at begynde beretningen om drengen, der langsomt, men sikkert ødelagde sin egen hørelse. Og desværre er det rent faktisk også sådan, det foregår i mange tilfælde fra det virkelige liv. Men hvor Dennis faktisk har muligheden for at stoppe processen i tide, er der mange, som har pådraget sig alvorlige høreskader ufrivilligt, nemlig på deres arbejde.

Foto: Jacob Rützov Indtil for ikke særlig mange år siden blev en så simpel og nyttig indretning som et høreværn (eller for den sags skyld blot ørepropper) regnet for noget, det ikke var værd at ofre tid på. De rigtige mandfolk på maskinfabrikken brugte det i hvert fald ikke! Man så jo nærmest åndssvag ud med sådan nogle ørevarmere! Det har hævnet sig i form af en lang række mere eller mindre alvorlige høreskader hos mange mennesker - heriblandt også mange professionelle musikere. Både klassiske musikere og rockmusikere er blevet ramt af skaden. Nogle har ligefrem været nødt til at stoppe karrieren, fordi de ikke fik beskyttelsen i rette tid.